64 97 76 60

aas@steinerskolen.no

Haugerudveien 25

1434 Ås

Tirsdag - torsdag:

08:00 - 15:00

Fredag-Mandag:

Stengt

64 97 76 60

aas@steinerskolen.no

Haugerudveien 25

1434 Ås

Mandag - torsdag

08:00 - 11:00

Fredag:

08:00 - 16:00

Fredagsbladet nr. 32

Da nærmere 17.mai seg med stormskritt og FAU og 17.maikommitene er i gang med å organisere 17.maifeiring på skolen. Det ble sendt ut en mail til dere om informasjon amgåenede arrangementet på 17.mai og i dag kommer det en ny mail hvor det blir informert om hva som skal gjøres i hver klasse og hvem som formidler denne infoen. Feiringen på skolen starter 13.15 -15.45. Barnetoget kommer fra Moer og vi går inn i toget ved Skoleveien/Moerveien, og derfor møter vi opp v/park.plassen v/Rådhuset kl. 10.30

Neste lørdag er det dugnad på skolen fra 10.00 -16.00. Det er diversse ting som skal gjøres, men hovedsakelig ute. Dere har fått en mail fra Eivind i dag hvor det står hva som skal gjøres. Denne mailen legges også ved her i Fredagbladet. Eivind ønsker tilbakemelding fra dere på sin mail eivind.karlsen@steinerskolen.no i forhold til hvem som kommer på dugnaden og hva dere ønsker å gjøre. Denne uken har 9./10.klasse vært på jordbruksuke og håper og tror de har hatt det fint. 4.-6.klasse har også vært på tur denne uken, men bare en dag, men de koste seg. Vi andre har vært på skolen og slitt oss gjennom norsk, matte og andre grunnleggende ferdigheter. Vi har investert i lafte, byggesett til elevene. Så nå bygger eleven egne hus de kan gå inn i og det bygges på tvers av gruppene.

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god helg. Anniken

Dugnad lørdag 14.05.22 fra 10.00 – 16.00

I fjor var det en kjempeflott gjeng med foreldre som stilte opp på dugnaden med malerkost, drill, bøtter, vaskekluter og fremfor alt godt humør! Flere bidro også med å koke kaffe, samt komme med masse god mat til oss. I år håper jeg at enda flere har lyst til å komme og ta en kopp kaffe, bli kjent med flere av skolens lærere og foreldre, og samtidig ta i et tak for skolen og barna.

På vårdugnaden er det i hovedsak uteområdet som står for tur.

Vi trenger å:

·       Gjøre skolehagen fin og klar til planting.

·       Nytt lag med grunning på undersiden av takutheng, og hvis det er tid, male dette.

·       Rive traktordekkhuske, gammelt klatrestativ og værstasjon.

·       Vask av blant annet toaletter.

·       Rydde ute.

·       Pusse og lakke benker.

·       Kaste skrot.

·       Luking og vedlikehold på skolegård og fotballbane.

·       Vaske vinduer og fasade.

·       Maling av ytterdører og vinduskarmer.

·       Kjøre og kaste søppel.

·       Male ganger inne.

Hvis du av ulike årsaker ikke har mulighet til å komme på dugnaden, men gjerne vil bidra til dugnadsarbeidet senere, eller hjemmefra, er det bare å si ifra så ser vi om vi finner en løsning på det. Skolen har for et eksempel også behov for:

·       Sying av nye gardiner til 1.klasserom, 2-3 klasserom, 4-6 klasserom og i 9-10 klasserom.
Fortrinnsvis 6 til 8 gardiner i hvert rom, du trenger ikke ta på deg alle romene, stoff og materialer blir selvfølgelig dekket av skolen.

·       Lån av henger til kast av søppel og hageavfall, både under dugnad og senere.

·       Bortkjøring av søppel og hageavfall, både under/etter dugnad og senere på året.

I år som i fjor hadde det også vært fint om noen i foreldregruppen kunne tenke seg å ta litt ansvar for organisering rundt matbordet og hvem som vil ta med hva. Høres dette ut som noe for deg, si ifra.

Det hadde vært veldig fint med en tilbakemelding pr. e-post (ikke direktesvar fra denne), fra alle dere som kommer, hvor dere også skriver hva dere kunne tenke dere å gjøre under dugnaden. Tar og gjerne imot forslag til tilleggsoppgaver som kan være hensiktsmessige. Jeg vil ut ifra dette fordele dere i grupper med ulike arbeidsoppgaver. E-posten min finner dere nederst på siden.

Det er og veldig ønskelig om dere legger inn et lite notat med hva dere jobber med og kanskje litt om deres fagkunnskaper og erfaringer. Det hadde vært kjempefint og spennende å kunne lage en liten oversikt over hvilke enorme ressurser som faktisk finnes i den flotte foreldregruppen vår, men dette er selvfølgelig ikke noe krav. I tillegg kan jo dette medføre en viss risiko for å bli oppringt av han travle vaktmesteren. Hvis du for et eksempel skulle være så «uheldig» å ha erfaring som tømrer, vil det komme en nokså kjapp telefon angående det vaktmesteren har valgt å kalle «prosjekt smie og bålplass i LilleVilla».

Håper jeg hører fra dere alle sammen, enten dere kommer eller ikke.

Eivind Karlsen
Vaktmester 
Steinerskolen i Ås

HOLD AV DAGEN! 17. MAI PÅ STEINERSKOLEN I ÅS 2022.

Pandemien er over, og vi kan endelig blåse liv i en hyggelig tradisjon på skolen! 

På 17. mai inviteres alle elever med familie til feiring av nasjonaldagen. Tradisjon tro går skolen i barnetoget i Ås sentrum, før vi samles til felles markering på skolen.

Barnetoget kommer fra Moer og vi går inn i toget ved Skoleveien/Moerveien, og derfor møter vi opp v/park.plassen v/Rådhuset kl. 10.30.  VI går tradisjonen tro ned til Falsenstøtten på NMBU, og der står vi sammen med alle skolene i Ås ca 1 time og hører på taler og sang.  DET ER VIKTIG AT INGEN GÅR DERFRA UTEN AT DET ER AVTALT MED EN VOKSEN.  Det er ikke god kotyme å gå ut av den settingen uten at det er nødvendig.

Så møtes vi til god mat, godt samvær på skolen kl. 13.15 hvor FAU har stelt i stand til en flott dag sammen.

PÅ SKOLEN:

Feiringen starter kl. 13.15

Vi avslutter dagen kl. 15.45

17. mai-feiringen foregår i gymsalen, og hele arrangementet er drevet av foreldrene – som er ansvarlige for den praktiske gjennomføringen – inkludert opprigg og nedrigg, mat, drikke, is- og brussalg og arrangering av leker. 

Alle foresatte vil få tildelt oppgaver via klassekontaktene på alle trinn. Informasjon kommer via klassekontaktene.

Ansvarlig 17. mai-komité er foreldrekontaktene i 4. – 6.klasse, ved Anders Finslo (4. klasse), Gofar Bereket Berhe (5. klasse), Albert Boek (6.klasse).

Comments are closed.